مهم ترین معیارهای گوگل برای رتبه بندی سایت

 

آیا می دانستید بیش از 200 فاکتور رتبه بندی گوگل وجود دارد؟ فاکتورهای رتبه بندی توسط گوگل برای قضاوت در مورد اینکه چقدر محتوای وب سایت شما با یک جستجوی آنلاین خاص مطابقت دارد استفاده می شوند. دلیل اهمیت این معیار ها این است گوگل به مراتب محبوب ترین موتور جستجو در دنیا است. با بیش از 8.5 میلیارد جستجو در روز، گوگل پادشاه مطلق موتورهای جستجو است و بیش از 90 درصد از تمام جستجوهای آنلاین با گوگل انجام می شود، پس بسیار مهم است که به بهترین شکل توسط این موتور جستجوی قدرتمند قضاوت شویم.

در این مقاله، 10 عاملی را که مطمئناً رتبه شما را بهبود می بخشد، بررسی خواهیم کرد.

 

فاکتور رتبه بندی گوگل چیست؟

فاکتور رتبه بندی گوگل اطلاعات کوچکی است که گوگل از آن برای تعیین میزان پاسخگویی یک صفحه وب به یک عبارت جستجوی خاص استفاده می کند.  فاکتورهای رتبه بندی می توانند شامل هر چیزی از تعداد کلمات یک صفحه تا زمان بارگذاری تصاویر باشند. هدف گوگل ارائه محتوای بهینه برای کاربران برای حل درخواست‌های جستجوی آنها، همراه با یک تجربه آنلاین مثبت است.

گوگل به کیفیت محتوای شما توجه ویژه ای دارد.

 فاکتورهای برتر رتبه بندی گوگل

  1. 1

    . محتوای با کیفیت بالا

شاید این جمله قدیمی سئو را شنیده باشید که «محتوا پادشاه است». و در مورد فاکتورهای رتبه بندی گوگل، کیفیت محتوای شما تاثیر زیادی دارد.اگر بتوانید محتوای منحصر به فرد، تازه و مفید برای کاربران ایجاد کنید، گوگل آن را در صفحه نتایج موتور جستجو (SERPs) خود رتبه بالاتری خواهد داد. مهم نیست که چقدر صفحه وب شما بهینه شده است، اگر محتوای شما ارزشمند نباشد، نمی توانید انتظار رتبه های بالاتر را داشته باشید.

گوگل محتوای جدید را ترجیح می دهد. شما می خواهید صفحات وب ایجاد کنید که به نیازهای مخاطبان شما پاسخ دهد، ارزش منحصر به فردی ارائه دهد و از منبع دیگری کپی نشده باشد. اگر محتوای شما تکراری یا بسیار شبیه به سایر صفحات وب باشد، تاثیر منفی بر سئوی شما خواهد داشت. نه تنها این، اگر به طور منظم محتوای تکراری را منتشر کنید، گوگل ممکن است نرخ خزیدن در وب سایت شما را کاهش دهد.

یکی دیگر از راه‌های افزایش کیفیت محتوای خود، تازه و به روز نگه داشتن آن است. گوگل از محتوای جدیدتر حمایت می کند، خواه اخیراً منتشر شده باشد یا به طور کامل به روز شده باشد. هنگامی که به طور مرتب پست ها را به روز می کنید و اطلاعات جدیدی اضافه می کنید، سیگنال های رتبه بندی مثبتی را به موتورهای جستجو ارسال می کنید.

همچنین به عنوان بخشی از کیفیت محتوا، پست ها و صفحات وبلاگ شما باید به خوبی سازماندهی و ساختار یافته باشند. این کار باعث می شود بازدیدکنندگان بهتر بتوانند محتوای سایت شما را بخوانند و راه حل هایی برای نیازها و مشکلات خود بیابند. برای بهبود ساختار و سازماندهی مقالات خود، باید از چندین عنوان و عنوان فرعی (H2، H3، H4 و غیره) برای سازماندهی مطالب و موضوعات خود استفاده کنید.

  1. بک لینک ها

بعد از کیفیت محتوا، فاکتور مهم بعدی رتبه بندی گوگل بک لینک ها هستند. لینک های دریافتی از سایر وب سایت ها تاثیر زیادی بر الگوریتم رتبه بندی گوگل دارند. بک لینک ها یا لینک های ورودی مانند رای اعتماد برای وب سایت شما هستند. گوگل این آرا را اندازه گیری می کند و کیفیت لینک های شما را تجزیه و تحلیل می کند.

در مجموع، بک لینک های وب سایت های معتبر با ارزش تر هستند و رتبه شما را بیشتر از لینک های سایت های دارای رتبه پایین تر افزایش می دهند. به دست آوردن این پیوندها، سیگنالی به Google ارسال می کند که محتوای شما قابل اعتماد است، زیرا سایر وب سایت های با کیفیت بالا آن را تضمین می کنند.

 

 

  1. 3

    . هدف جستجو و ارتباط محتوا

یکی دیگر از عوامل مهم رتبه بندی گوگل این است که محتوای شما چقدر با هدف جستجوی کاربر مطابقت دارد. هدف جستجو صرفاً اصطلاحی است که آنچه را که کاربر می‌خواهد با جستجو انجام دهد را توصیف می‌کند. آیا قصد خرید چیزی برای حل مشکل یا نیاز دارند؟ آیا آنها میخواهند یاد بگیرند که چگونه یک کار را انجام دهند؟ یا فقط به دنبال اطلاعات برای درک بهتر موضوع هستند؟ هر جستجوگری متفاوت است، و شما باید دلیل پشت یک عبارت جستجو را بدانید تا محتوای شما به درستی به آن بپردازد.

 

  1. سرعت بارگذاری وب سایت

در میان صدها فاکتور رتبه بندی گوگل، یکی دیگر از اولویت های اصلی سرعت صفحه است. به این دلیل که در ماه مه 2021، گوگل سرعت بارگذاری وب سایت را بخشی از Core Web Vitals خود قرار داد. سرعت وب سایت شامل معیارهایی است که گوگل آنها را برای تجربه کاربر در سایت شما حیاتی می داند. به عنوان مثال، یکی از راه‌های بهبود سرعت بارگذاری وب‌سایت وردپرس، استفاده از CDN (شبکه تحویل محتوا) است. CDN ها می توانند زمان بارگذاری محتوای شما را برای کاربران در سراسر جهان افزایش دهند.

 

  1. 5

    . سازگاری با موبایل

در کنار سرعت، نکته دیگری که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، عملکرد سایت شما در صفحه نمایش های کوچکتر موبایل است. از زمانی که گوگل در سال 2019 جستجوی موبایل را در اولویت قرار داد، بسیار مهم است که وب سایت شما در هر اندازه صفحه نمایش پاسخگو باشد.  این یعنی گوگل اکنون از نسخه موبایل وب سایت شما برای فهرست بندی و رتبه بندی استفاده می کند.

قبلاً گوگل از نسخه دسکتاپ وب سایت شما برای ایندکس استفاده می کرد. اما با بیش از 4.2 میلیارد کاربر اینترنت موبایل در جهان، جای تعجب نیست که گوگل این تغییر را انجام داده است.

برای رتبه وب سایت شما باید سازگار با موبایل باشد.

 

  1. Domain Authority

عامل رتبه بندی بعدی که باید روی آن کار کنید، اعتبار دامنه وب سایت شما (DA) یا دامین آتوریتی است. این معیاری است که تخصص سایت شما را در مورد یک موضوع خاص و توانایی آن در رتبه بندی در موتورهای جستجو درجه بندی می کند.

Domain Authority توسط شرکت SEO Moz اختراع شده است و امتیازی از 1تا 100 به سایت ها میدهد. هرچه اعتبار دامنه شما بالاتر باشد، شانس شما برای رتبه بندی در گوگل برای کلمات کلیدی مرتبط با زمینه های تخصصی شما بیشتر است. البته راه های مختلفی وجود دارد که می توانید اعتبار سایت خود را افزایش دهید. یکی از راه ها این است که بک لینک های با کیفیت بالا به دست آورید. به همین دلیل است که باید محتوای با کیفیتی تولید کنید که بر صنعت یا موضوع اصلی شما متمرکز باشد. و سعی کنید محتوای وب سایت و وبلاگ خود را بر روی یک موضوع اصلی متمرکز کنید.

داشتن بک لینک های زیاد، لزوما رتبه های بالاتر را تضمین نمی کند.

  1. بهینه سازی کلمات کلیدی

در کنار انتشار محتوای اصلی و دریافت بک لینک، یکی از شناخته شده ترین عوامل رتبه بندی استفاده از کلمات کلیدی در وب سایت ها است. کلمات کلیدی باید با عبارات جستجویی که کاربران در موتورهای جستجو تایپ می کنند مطابقت داشته باشد. بنابراین، مهم است که صفحات وب شما حاوی کلمات کلیدی مورد جستجوی مخاطبان باشد، و با هدف جستجوی آنها مطابقت داشته باشد. برای اطمینان از اینکه وب سایت شما کلمات کلیدی بهینه شده است، به نکات زیر توجه کنید:

تگ‌های عنوان – کلیدواژه مورد نظر خود را در ابتدای تگ های عنوان سئوی پست‌های خود قرار دهید.

توضیحات متا – توضیحات متا انگیزشی و ترغیب کننده بنویسید و کلمه کلیدی خود را در آن اضافه کنید تا کاربران بدانند صفحه شما درباره چیست و روی آن کلیک کنند.

Alt تصویر – از آنجایی که گوگل نمی‌تواند تصاویر را بخواند، می‌توانید کلمات کلیدی خود را در بخش Alt تصویر اضافه کنید

از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید – اگرچه صفحه وب شما ممکن است بر روی یک کلمه کلیدی اصلی تمرکز کند، متوجه خواهید شد که افراد بسیاری از عبارات مرتبط را جستجو می کنند. این کلمات کلیدی اضافی، کلمات کلیدی LSI یا کلمه کلیدی مرتبط نامیده می شوند.

از پر کردن کلمات کلیدی خودداری کنید – بهینه سازی کلمه کلیدی به این معنا نیست که عبارت جستجوی اصلی خود را بارها و بارها تکرار کنید، که به آن پر کردن کلمات کلیدی می گویند، و به هیچ عنوان در سئو موثر نیست. سعی کنید کلمه کلیدی تمرکز خود را چند بار وارد کنید.

کلمات کلیدی را در H2 و H3 قرار دهید – می توانید با استفاده از کلمه کلیدی و کلمات کلیدی LSI در سرفصل های H2 و H3 پست خود، محتوا را بیشتر بهینه کنید.

کلمه کلیدی را در URL اضافه کنید – در حالت ایده آل، کلمه کلیدی اصلی شما در URL صفحه وب قرار می گیرد.

 

  1. ساختار وب سایت

در حالی که بهینه سازی کلمات کلیدی مهم است، عامل دیگری که باید در نظر بگیرید ساختار سایت شما است، به خصوص اگر در حال راه اندازی یک سایت جدید هستید. معماری وب سایت شما از منظر خزیدن و نمایه سازی مهم است. یک ساختار ساده، بدون زیر دایرکتوری های زیاد، می تواند به خزنده های گوگل کمک کند تا وب سایت و صفحات آن را فهرست کنند.

و برای سرعت بخشیدن به ایندکس مطالب جدید و به روز شده، می توانید با ایجاد نقشه سایت در وردپرس شروع کنید. نقشه سایت شامل تمام صفحات مهمی است که می خواهید موتور جستجو در مورد آنها بداند. نقشه سایت به خزنده گوگل کمک می کند تا در وب سایت شما حرکت کند، محتوای جدید را کشف کند و صفحات شما را فهرست کند.

سایت شما می تواند بیش از یک نقشه سایت داشته باشد.

  1. امنیت وب سایت

در کنار معماری سایت، امنیت سایت شما اکنون یک فاکتور اصلی رتبه بندی گوگل است. یکی از بزرگترین الزامات این است که مطمئن شوید سایت شما از پروتکل HTTPS استفاده می کند، زیرا این داده ها بین وب سایت شما و مرورگر کاربر رمزگذاری می شود. گوگل در سال 2014 تایید کرد که HTTPS یک معیار رتبه بندی است. بنابراین، اگر سایت شما گواهینامه SSL ندارد و همچنان از http://… در URL خود استفاده می کند، اکنون زمان خوبی برای به روز رسانی است.

 

  1. UX

آخرین فاکتور رتبه بندی گوگل که در مورد آن صحبت خواهیم کرد، تجربه کاربر در صفحه یا UX است. این معیارها به Google جزئیات بیشتری در مورد تجربه کاربری بازدیدکنندگان شما می‌دهد. اما گوگل چگونه تجربه درون صفحه را اندازه گیری می کند؟ از سیگنال های رتبه بندی مختلف مانند:

CTR (نرخ کلیک) – درصد کاربرانی که روی لینک وب سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کنند. وقتی CTR خود را با عناوین و توضیحات متا بهتر بهبود می‌دهید، مطمئناً رتبه‌بندی خود را بهبود میدهید.

Bounce Rate – داشتن نرخ پرش بالا برای سایت شما خوب نیست. اگر درصد بالایی از مردم به سایت شما کلیک کنند و سپس دکمه بازگشت را بدون تعامل فشار دهند، گوگل آن صفحه را به عنوان غیر مرتبط با جستجوگران قضاوت می کند و رتبه آن را کاهش می دهد.

زمان گردش در سایت – این نشان می‌دهد که بازدیدکننده پس از ورود از نتایج جستجوی Google، چه مدت در سایت شما باقی می‌ماند. هرچه زمان ماندگاری بیشتر باشد، تعامل کاربر شما بهتر است. گوگل مدت طولانی‌تر تعامل را به عنوان نشانه‌ای از مرتبط بودن محتوای شما برای کاربر تفسیر می‌کند.